• 海外
  • 2016.06.29
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ここを知ればあなたも日本のファンに!~房総編~

日本全国にある魅力をたどれば、あなたも今日から日本のファンに!
日本を代表する各地の魅力をご紹介!
 
今回は~房総編~です!
 
【Miso based fish tartar】
Miso based fish tartar is the local food transmitted around the
Boso-hanto coastal area which accounts for the most part in
Chiba-ken and is the dish a fisherman was making on the fishing boat in the offing.
The ingredients are one kind of minced meat and horse mackerel and sardine.
It's ordinary not to keep well and to eat immediately after cooking.
There is an opinion to which I say because it was delicious so that the
body which stuck to the dish on which a dish was being heaped is
even tasted from the food texture of the stickiness by beating about
the history of the name. It fits sake.
 
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【なめろう】
なめろうとは、千葉県の大半を占める房総半島沿岸部周辺などに伝わる郷土料理で、
漁師が沖の漁船上作っていた料理である。たたきの一種であり、
食材は鯵や鰯である。保存は利かず、調理後すぐに食すのが普通である。
名称の由来については、叩いたことによる粘り気の食感からと、
料理を盛っていた皿についた身まで舐めるほど
美味だったからという説などがある。日本酒にピッタリ
 
日本のファンづくり委員会
広報幹事 石井秀樹